שרון לויט  טיפול קוגניטיבי התנהגותי בחיפה
                                                                                                                                                                     

 







                         


לקבלת טיפים ומאמרים חינם הצטרפו לרשימת התפוצה!
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



התפרצויות זעם





התפרצויות זעם בעת מריבות בין בני זוג


התפרצויות זעםסובל מהתפרצויות זעם בעת מריבות עם בן או בת הזוג?

האם כל מריבה הופכת אצלכם לפיצוץ?

האם קשה לך לבטא את עצמך מול בן הזוג בלי להתפרץ?

אם כן, כדאי שתקרא את העמוד הזה עד סופו!







אנשים רבים, המגיעים לטיפול בכעסים, מספרים שהבעיה העיקרית שלהם היא התפרצויות זעם מול בן הזוג. קיימים אנשים רבים שהתנהגותם מחוץ לבית רגועה יחסית, והם אינם נוטים לכעוס הרבה. אבל, כשזה מגיע לבית- הם אינם מסוגלים לנהל ויכוח עם בן הזוג בלי לריב, לכעוס ולהתפרץ.

התפרצויות זעם: מדוע זה קורא דווקא בעת מריבות בין בני זוג?


ייתכן שעולה בך תהייה, מדוע דווקא עם האנשים הקרובים אליך ביותר אתה חווה התפרצויות זעם. הלוא הם אמורים להיות האנשים הכי קרובים, אוהבים ומקבלים, ובחברתם ההרגשה שלך אמורה להיות רגועה יותר. אז למה הם כל כך מכעיסים אותך?
התשובה מורכבת משני חלקים: הראשון, מאנשים קרובים אלינו אנחנו מצפים ליותר. אנחנו מצפים מהם שיתחשבו בנו, שיתנהגו בצורה הוגנת ולא יזלזלו בנו או יעליבו אותנו. הרבה יותר ממה שאנו מצפים מאנשים זרים, או כאלה שאינם קרובי משפחה. מאחר שבן הזוג או המשפחה לעתים קרובות אינם עומדים בציפיות, ההתנהגות שלהם עשויה לעורר יותר כעס, ובמצבים קיצוניים להוביל אותך להתפרצויות זעם.
 
בנוסף, כאשר אנו נמצאים ליד אנשים קרובים, אנו מרגישים יותר בנוח להתנהג בחופשיות, ולכן אנחנו מנסים פחות לשלוט בעצמנו. הרי המשפחה או בן הזוג לא יעזבו אותנו אם נחווה התפרצות זעם. לעומת זאת, חברים, לקוחות או אנשים זרים עשויים שלא להתקרב אלינו לאחר התפרצויות זעם שכאלה. אפילו לאחר התפרצות אחת.
חשוב לציין, שבן הזוג בדרך כלל גם הוא מצפה מאיתנו ליותר, ומרשה לעצמו להתנהג בחופשיות יותר לידנו. לכן, גם אם הוא עצמו אינו סובל מהתפרצויות זעם, סביר להניח שגם הוא ייגרר לתוך המריבה, ועד מהרה שניכם תמצאו את עצמכם מדרדרים במדרון שלא ניתן לעצור אותו.
 

התפרצויות זעם מול בן הזוג: מה אפשר לעשות?

אם כבר זיהית אצלך את הבעיה, ושמת לב לנטייה שלך להתפרצויות זעם בכל פעם שיש מריבה עם בן הזוג (או בני משפחה קרובים אחרים), הפתרון לא רחוק ממך. כל מה שעליך לעשות הוא לפנות לטיפול בכעסים. בטיפול זה, תוך מספר לא רב של פגישות, תוכל לשלוט בהתפרצויות הזעם שלך ואפילו להפסיק לחלוטין לריב עם בן הזוג. חשוב לציין, שמותר להביע חוסר הסכמה ואף מורת רוח כלפי התנהגותו של בן הזוג, ואפשר בהחלט לנהל דיון או ויכוח שאינו מגיע לטונים גבוהים.
כאשר אחד מבני הזוג משנה את התנהגותו, ואינו מגיב בתוקפנות ובהתפרצויות זעם כלפי השני, אלא בצורה אסרטיבית, מערכת היחסים יכולה להשתנות בצורה דרמטית. גם אם בן הזוג סובל מבעיה של התפרצויות זעם, וכאשר התנהגות מסוימת שלך אינה מוצאת חן בעיניו, הוא צועק ומתפרץ, התנהגות רגועה מצידך יכולה לתרום לשיפור המצב. המריבה פשוט אינה מתפתחת, ועם הזמן הצד השני מתחיל להגיב אליך בצורה טובה ורגועה יותר ויותר.
בנוסף, במהלך הטיפול בכעסים תלמד לא רק לשלוט בהתפרצויות זעם ולבטא את עצמך בצורה אסרטיבית ולא תוקפנית, אלא גם למתן את עוצמת הכעס שלך, על ידי מיתון המחשבות מעוררות הכעס. מחשבות כמו: "איך היא מעיזה לעשות לי את זה?" או "הכול באשמתו" יוחלפו במחשבות מתונות הרבה יותר, שיובילו אותך לרוגע ויעלו את הזוגיות שלכם על מסלול טוב יותר.
מריבות בין בני זוג
לייבסיטי - בניית אתרים