טיפול בחרדה

האם קיימת אצלך תחושה של חרדה או פחד שמופיעה לעיתים קרובות?האם החרדה שלך מלווה בתחושות גופניות לא נעימות?האם החרדה מופיעה במצבים שאינם באמת מסוכנים?האם החרדה מפריעה לך בחיי היום יום?האם ניסית כבר לא מעט שיטות הרגעה שלא צלחו?

אם כן, כדאי שתקרא את העמוד הזה עד סופו!

למה החרדה לא נעלמת?

אם אתה סובל מחרדה, ייתכן שכבר ניסית שיטות רבות להעלים את החרדה. ניסית לתרגל נשימות, להירגע באמצעים שונים. אולי אפילו ניסית כל מיני טיפולים שהציעו לך "פתרון קסם" להעלמת החרדה תוך זמן קצר. אולי זה עבד באופן חלקי, ואולי בכלל לא. מה שבטוח הוא, שהחרדה לא נעלמה לגמרי. היא עדיין מלווה אותך, ו"אורבת" לך בפינה כל הזמן. אתה לא מבין מדוע היא לא נעלמה, למרות כל הניסיונות שלך להרגיע אותה, לגרש אותה.

צפה בסרטון וגלה איך הוא יכול לעזור לך

התשובה לכך היא פשוטה: הפתרון לחרדה הוא לא לנסות להירגע! חרדה פועלת בצורה פרדוקסלית: ככל שאנחנו מנסים לדחות אותה, להעלים אותה, להרגיע את עצמנו- כך היא גדלה ומתחזקת, תופסת יותר מקום ומאיימת עלינו יותר. מאידך, ככל שאנחנו דווקא לא מנסים להירגע, אלא לקבל אותה ואף להעצים אותה, היא הולכת ודועכת.

איך זה עובד בעצם? תחשוב שאתה תלמיד בבית הספר, וכל יום שבו אתה מגיע לבית הספר מקבל את פניך בריון מעצבן. הוא מקלל אותך, מציק לך, "יורד עליך" ולא עוזב אותך במנוחה. מה תהיה התגובה הטבעית שלך להצקות הללו? בדרך כלל עלבון, ניסיונות לברוח ולהסתתר, אולי ניסיון לצעוק עליו "עזוב אותי במנוחה!" או אפילו להחזיר לו באותו מטבע. הבעיה היא, שכל הניסיונות האלה אינם יעילים. הבריון המעצבן ימשיך להציק לך, ואפילו יגביר את ניסיונותיו לפגוע, מאחר שהוא נוכח לדעת שהניסיונות שלו מצליחים.

אולם, מה יקרה אם תגיב בצורה הפוכה מהאינסטינקט שלך? אם במקום לנסות לברוח מהבריון ולצעוק עליו "עזוב אותי!" תנסה לומר לו: "בוא הנה, אתה מוזמן להמשיך ולהציק לי, זה לא מפריע לי בכלל"? סביר להניח שהבריון יופתע, יתבלבל, ולאחר זמן קצר יילך לדרכו במחשבה ש"לא כיף להציק לילד כזה".

איך כל זה קשור לחרדה? חשוב לדעת, שהחרדה פועלת באותה צורה בדיוק! כשאנחנו מנסים לדחות אותה, לברוח ממנה, או להילחם בה בכל הכוח, זה רק מגביר אותה ונותן לה יתרון עלינו. מצד שני, כשאנחנו מקבלים אותה, ואפילו מפעילים אותה באופן מכוון לעיתים, היא "מבינה" שאנחנו לא פוחדים ממנה, ולכן אין בה טעם והיא לא נשארת איתנו.

כך בדיוק עובד הטיפול בחרדה. במהלך הטיפול, באמצעות טכניקות שונות, אנחנו לומדים לקבל את החרדה ולא לדחות אותה. לחיות עם הסימפטומים, ואפילו להעצים אותם, ולא לברוח מהם ולנסות להרגיע אותם בכוח. רק בצורה כזו, טיפול בחרדה יצליח להעלים את החרדה לחלוטין, כך שהיא "תבין" שאין לה מה לחפש פה יותר ולא תשוב לבקר אותך.

 

חרדה הינה, למעשה, רגש אנושי נפוץ ונורמלי, הידוע גם בשם פחד

מטרתה של החרדה היא להזהיר אותנו מפני סכנות מתקרבות, כדי שנדע לברוח מהן או להילחם בהן. אם החרדה מופיעה אצלך במצבים שאינם באמת מסוכנים, ומפריעה לתפקוד היומיומי, היא עשויה להפוך להפרעת חרדה ויש צורך להיעזר בטיפול בחרדה.

 

הפרעות חרדה הן הסוג הנפוץ ביותר של בעיות נפשיות.

הן ילדים והן מבוגרים רבים זקוקים לטיפול בחרדה. למעשה, מגוון רב של אוכלוסיות זקוקות לטיפול בחרדה, כולל אוכלוסיות בריאות ונורמטיביות. העובדה שקיים אצלך צורך בטיפול בחרדה, אינה אומרת שמשהו לא בסדר איתך ואינה מצביעה על הפרעה נפשית קשה.

כדי לדעת האם כדאי לך להיעזר בטיפול בחרדה, ניתן לענות על שאלון החרדה